Sinkki ja C-vitamiini, tehokaksikko flunssan torjunnassa

Sinkki ja C-vitamiini, tehokaksikko flunssan torjunnassa

Flunssakausi tulee jokainen vuosi ja koettelee etenkin lapsiperheitä. Päiväkodeissa lapset levittävät flunssapöpöjä tehokkaasti toisilleen, vievät ne kotiin josta ne jatkavat matkaansa vanhempien työpaikoille. Kaikki eivät kuitenkaan sairastu kausiflunssiin, vaikka oleskelisivat otollisessa ympäristössä päivät pitkät. Osalla meistä on luonnostaan niin tehokas immuunisysteemi, etteivät virukset pääse siitä läpi sitten millään, kun taas toisilla käy kylässä jokainen flunssanpoikainen. Immuunijärjestelmämme tehokkuus juontaa juurensa pitkälti perimäämme sekä lapsena kehitettyyn vastustuskykyyn. Vaikka aikuisiässä noihin kahteen edellä mainittuun seikkaan ei pysty enää vaikuttamaan, on kuitenkin olemassa monta keinoa, joiden avulla voi huomattavasti parantaa mahdollisuuksiaan selvitä flunssakaudesta terveenä tai ainakin toipua pikaisesti. Moni on kokenut saavansa apua etenkin C-vitamiinista sekä sinkistä.

Torju pöpöjä ja pidä vastustuskykysi iskussa läpi vuoden

Kaikista tehokkain keino suojautua flunssapöpöjä vastaan on todistetusti käsien huolellinen ja usein toistuva pesu. Pöpöjä on kuitenkin kaikkialla ja monesti ne vaanivat pinnoilla ja paikoissa, joissa niihin törmäämistä on miltei mahdotonta välttää. Sen vuoksi hygienian lisäksi on tärkeää pitää huolta siitä, että vastustuskykysi pysyy koko ajan parhaalla mahdollisella tasolla. Riittävä uni, sopivasti liikuntaa sekä terveellinen ruokavalio ovat hyvä pohja terveydelle. Flunssa-aikaan oman vastustuskyvyn lisäbuustaaminen saattaa kuitenkin olla paikallaan.

C-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka on avainasemassa kehon vastuskyvyn optimoinnissa. C-vitamiini auttaa esimerkiksi valkosoluja, noita ihmiskehon poliiseja, toimimaan tehokkaasti ja taistelemaan taudinaiheuttajia vastaan. C-vitamiinilla on tärkeä rooli myös ihon terveydessä. Hyväkuntoinen iho on tärkeä suojapanssari erilaisia viruksia ja bakteereita vastaan. Joidenkin tutkimusten mukaan C-vitamiini lyhentää flunssan kestoa ja lievittää oireita. (Lähde: healthline.com, https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-c-benefits)

C-vitamiinin lisäksi sinkillä on tärkeä rooli kehon puolustusmekanismien ylläpidossa. Sinkki on osallisena useissa erilaisissa kehon vastustuskykyä ylläpitävissä toiminnoissa. Se on tärkeä hivenaine, joka auttaa kehoamme pitämään ihon kunnossa. Sinkki auttaa myös solujen tuotannossa sekä ylläpitää niiden toimintaa. Sinkillä on tulehdusta lievittävä vaikutus. Se on myös yksi niistä hivenaineista, joista ihmisillä usein esiintyy puutostilaa. (Lähde: healthline.com, https://www.healthline.com/nutrition/zinc#function)

Good Day Formulan Sinkki + C-vitamiini valmiste on kehitetty nimenomaan antamaan ekstra buustia vastustuskyvylle, silloin kun sitä eniten tarvitaan. Voit ottaa valmisteen huoletta jokapäiväiseen käyttöön. C-vitamiinin yliannostusta ei tarvitse pelätä, sillä vesiliukoisen vitamiinina kehosi hankkiutuu ylimääräisestä pitoisuudesta eroon. Sinkin päivittäisestä käytöstä ei ole myöskään osoitettu haittaa, kunhan vaan seuraa valmisteen suosituskäyttömääriä. Tämä tehokaksikko on hyvä löytyä jokaisen kaapista ympäri vuoden.

Close Menu
×