Rasvahapot ovat terveytemme perusta – Omega 3 pitää yllä kehon ja mielen tasapainoa

Rasvahapot ovat terveytemme perusta – Omega 3 pitää yllä kehon ja mielen tasapainoa

Erilaisten kalaöljyjen terveellisyys on tiedetty ja tunnistettu jo vuosikymmeniä. Nämä monityydyttymättömät rasvahapot ovat välttämättömiä kehomme toiminnan kannalta. Ihmisen keho ei pysty niitä itse tuottamaan, vaan ne on hankittava ravinnon kautta. Hyviä lähteitä näille elintärkeille rasvahapoille ovat erilaiset kalat, esimerkiksi makrilli, sardiini ja anjovis, jotka kaikki pitävät sisällään reilun määrän terveellistä omega 3 rasvahappoa. Lisäksi monet pähkinät ja siemenet ovat erinomaisia omega 3 rasvahapon lähteitä. (Lähde: healthline.com, https://www.healthline.com/nutrition/12-omega-3-rich-foods#4)

Jos et syö kalaa tai pähkinöitä, varmista Omega-3-rasvahapon saanti lisäravinteilla

Jos syöt säännöllisesti rasvaisia kaloja sekä pähkinöitä saat todennäköisesti riittävästi omega-3:sta ravinnosta. Mikäli kala tai pähkinät eivät ole osa viikoittaista ruokavaliotasi, kannattaa harkita omega-3-valmisteita, jotta varmistut rasvahappojen riittävästä saannista.

Omega-3-rasvahapon riittämätön saanti saattaa aiheuttaa vakavia haittoja terveydelle. Rasvahapon puutostilan merkkejä ovat mm. kuiva iho ja elottomat hiukset, katkeilevat kynnet, levoton uni tai muut univaikeudet, keskittymiskyvyn heikentyminen, heikko olo ja nivelkivut. (Lähde: netdoctor.co.uk, https://www.netdoctor.co.uk/healthy-living/wellbeing/a28343/omega-3-deficiency/

Varmistamalla omega-3-rasvahapon riittävän saannin pidät huolta koko kehosi terveydestä sekä saat samalla kauniisti hehkuvan ihon sekä kiiltävät hiukset.

Ulkonäköseikkoja tärkeämpi tehtävä tällä rasvahapolla on kuitenkin aivojen kunnon ylläpitämisessä. Rasvahappojen riittävä saanti raskaana ollessa sekä vauva-aikana vahvistaa lapsen aivojen kehitystä ja suojaa mm. ADHD:lta, autismilta sekä kehityshäiriöiltä. Omega-3:sen riittävä saanti varhaisessa iässä on yhdistetty myös korkeaan älykkyyteen sekä parempiin sosiaalisiin taitoihin ja viestinnällisiin kyvykkyyksiin. Niillä lapsilla, joilla rasvahappojen saanti on ollut hyvällä tasolla, on todettu vähemmän käyttäytymiseen ja oppimiseen liittyviä ongelmia. (Lähde: healthline.com, https://www.healthline.com/nutrition/17-health-benefits-of-omega-3#section4)

Aikuisilla omega-3:sen riittävä saanti  saattaa auttaa myös masennuksen sekä ahdistuksen hoidossa. Rasvahapoilla on tärkeä rooli sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä sillä ne madaltavat verenpainetta, lisäävät hyvän kolesterolin määrää, torjuvat hyytymiä suonistossa sekä auttavat lieventämään tulehdusta.  (Lähde: healthline.com, https://www.healthline.com/nutrition/17-health-benefits-of-omega-3#section4)

Good Day Formulan Omega 3 valmiste on kehitetty etenkin tukemaan aivojen terveyttä. Tämä valmiste on omiaan pitämään yllä kokonaisvaltaista terveyttä, jonka hehku näkyy myös ulospäin.

Close Menu
×