Paras monivitamiini

Paras monivitamiini

Monet ihmiset uskovat syövänsä terveellisesti ja monipuolisesti ja saavansa ruoasta kaikki tarvitsemansa vitamiinit ja hivenaineet. Joidenkin kohdalla asia todella on näin, mutta aina riittävän monipuolisen ruokavalion noudattaminen ei syystä tai toisesta ole mahdollista. Erityisesti stressaavissa ja kiireisissä elämäntilanteissa ei monipuoliseen ruokavalioon välttämättä ole mahdollisuuksia panostaa.

Korkealaatuinen Good Day Formula –monivitamiinivalmiste auttaa turvaamaan elintärkeiden vitamiinien ja hivenaineiden saannin kaikissa tilanteissa. Tässä artikkelissa kerromme tämän monivitamiinivalmisteen eduista ja hyödyistä. Kerromme myös, mihin vitamiineja ylipäätään tarvitaan ja kenelle tämä monivitamiinivalmiste sopii.

Mitä vitamiinit ovat ja mihin niitä tarvitaan?

Vitamiineista ja hivenaineista puhutaan paljon, mutta harvat meistä muistavat kaikkien vitamiinien roolin elimistön toiminnassa. Sana vitamiini sisältää latinan kielen sanan vita, joka tarkoittaa elämää. Monet vitamiineista ovatkin elimistön toiminnan kannalta elintärkeitä, joten nimi on hyvin kuvaava. Vitamiinien puutteista aiheutuu erilaisia oireita. Oireet ja niiden voimakkuus riippuvat siitä, minkä vitamiinin puutteesta on kyse ja miten paha puutostila on kyseessä.

Vitamiinit ovat tärkeitä, sillä monet elimistön kemialliset prosessit tarvitsevat vitamiineja toteutuakseen. Vitamiinien puute häiritsee näitä elimistön tärkeitä prosesseja, ja pitkään jatkunut vakava puutostila saattaa johtaa sairastumiseen. Elimistö ei pysty itse valmistamaan vitamiineja D-vitamiinia lukuun ottamatta, joten niitä on tultava elimistöön joko ravinnon mukana tai muulla tavoin, kuten vitamiinivalmisteesta. Seuraavassa kerromme vitamiinien luokittelusta ja niiden tehtävistä elimistössä.

Rasvaliukoiset ja vesiliukoiset vitamiinit

Vitamiinit jaetaan yleensä rasvaliukoisiin ja vesiliukoisiin. Näistä rasvaliukoisia ovat A-, D-, E- ja K-vitamiinit. Nimensä mukaisesti rasvaliukoiset vitamiinit liukenevat rasvaan, ja elimistö varastoi niitä maksaan. Vesiliukoiset vitamiinit, C-vitamiini ja B-vitamiinit, eivät varastoidu elimistöön vaan poistuvat virtsan mukana. Koska nämä vitamiinit eivät B12-vitamiinia lukuun ottamatta varastoidu elimistöön, on niitä saatava säännöllisesti.

Vitamiinien roolit

Vitamiineilla on monia tehtäviä, joista tärkeimmät esittelemme seuraavassa.

 • A-vitamiini on tärkeä vitamiini, joka edistää ihon, näön ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. A-vitamiinia saa ravinnosta esimerkiksi porkkanasta, bataatista, kananmunan keltuaisesta sekä maitotuotteista. Tämä vitamiini on rasvaliukoinen, joten se varastoituu elimistöön eikä sitä tarvitse saada päivittäin.
 • B-vitamiineja on monia, ja vesiliukoisuutensa vuoksi elimistön täytyy saada niitä säännöllisesti. B-vitamiineista B12 ja B6 osallistuvat immuunijärjestelmän ja hermoston normaalien toimintojen ylläpitoon. B2-vitamiinilla puolestaan on tehtävä raudan normaalin aineenvaihdunnan ylläpitämisessä, solujen suojaamisessa hapettumisstressiltä sekä näön pysymisenä normaalina. B9-vitamiini tunnetaan myös nimellä folaatti, ja se on erityisen tarpeellinen raskauden aikana. Hyviä B-vitamiinien lähteitä ovat viljatuotteet, pähkinät, siemenet, mantelit ja vihreät kasvikset.
 • C-vitamiini on B-vitamiinien tavoin vesiliukoinen, joten sitä täytyy saada riittävän usein. C-vitamiini edistää raudan imeytymistä ja auttaa immuunijärjestelmää toimimaan normaalisti. C-vitamiini toimii myös antioksidanttina ja suojaa soluja hapettumisstressiltä. C-vitamiinia on paljon sitrushedelmissä, kuten appelsiinissa, sitruunassa ja greipissä. Myös monet marjat sisältävät paljon C-vitamiinia, samoin tuoreet vihannekset.
 • D-vitamiini on elintärkeä, sillä se osallistuu luuston hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Rasvaliukoinen D-vitamiini varastoituu elimistöön, ja varastoja voidaan hyödyntää myöhemminkin. D-vitamiinin tärkeä tehtävä on edistää kalsiumin imeytymistä, mikä puolestaan on edellytys luuston ja hampaiden kunnossa pysymiselle. D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa luuston ja hampaiden haurastumista. D-vitamiini on vitamiineista siinä mielessä erikoinen, että ihmisen elimistö voi tuottaa sitä iholla auringon vaikutuksesta. Suomessa auringonvaloa ei ole riittävästi tarjolla varsinkaan talviaikaan, joten erityisesti pimeään vuodenaikaan suositellaan D-vitamiinilisän käyttämistä riittävän saannin turvaamiseksi.
 • A- ja D-vitamiinien tavoin myös E-vitamiini on rasvaliukoinen ja varastoituu kehoon. E-vitamiini toimii kehossa antioksidanttina suojaten soluja hapettumisstressiltä. Luonnollisia E-vitamiinin lähteitä ovat kasvisöljyt, pähkinät ja siemenet.
 • K-vitamiineilla on tehtävä veren normaalissa hyytymisessä. On myös havaittu, että K-vitamiinit osallistuvat luuston hyvinvointiin. Äidinmaidossa on vain hyvin vähän K-vitamiinia, joten Suomessakin sitä annetaan vastasyntyneille pistoksena heti syntymän jälkeen. K-vitamiinien luontaisia lähteitä ovat monet kasvikset, kuten parsakaali, pinaatti, salaatti ja kaali. Munissa ja maksassa on erityisen paljon K2-vitamiinia.

Kivennäisaineet ja niiden tehtävät

Kivennäisaineilla tarkoitetaan ravinnon mukana elimistöön tulevia alkuaineita. Edelleen näistä hivenaineiksi kutsutaan niitä, joiden tarve on vähäinen. Hivenaineiksi lasketaan esimerkiksi rauta, sinkki, mangaani ja kromi. Alkuaineista esimerkiksi kalsiumin ja magnesiumin tarve on edellä mainittuja suurempi, joten ne eivät ole hivenaineita. Seuraavassa esittelemme lyhyesti tärkeimpien kivennäisaineiden merkityksen ja roolit elimistössä.

 • Luuston kannalta tärkeitä rakennuspalikoita ovat erityisesti kalsium, magnesium, sinkki ja fosfori. Fosforilla, kalsiumilla ja magnesiumilla on tärkeä rooli myös hampaiden kehittymisessä ja niiden kunnossa pysymisessä.
 • Lihasten normaalin toiminnassa merkittävä rooli on magnesiumilla ja kalsiumilla. Moni kuntoliikkujakin on ehkä tottunut ottamaan magnesium-lisää silloin, kun pohkeissa tuntuu suonenvetoa.
 • Rauta auttaa jaksamaan ja ehkäisemään uupumusta.
 • Seleeni, sinkki, mangaani ja kupari suojaavat soluja hapettumisstressiltä ja toimivat siten antioksidantteina.
 • Kromilla on oma roolinsa veren glukoositasojen tasapainottamisessa.
 • Ihon ja hiusten normaalia pigmentoitumista edistää puolestaan kupari.

Riittääkö monipuolinen ruokavalio?

Ihmisillä on taipumus mieltää ruokailutottumuksensa terveellisemmiksi kuin mitä ne ehkä todellisuudessa ovat. Suositusten mukainen puoli kiloa kasviksia päivässä auttaa saamaan elimistöön monia tärkeitä vitamiineja, mutta kaikki vitamiini- ja hivenainetarpeet eivät välttämättä tule täytetyiksi. Vaikka siis söisitkin monipuolisesti, elimistön puolustuskyvyn ylläpitoa voi edesauttaa käyttämällä laadukasta monivitamiinivalmistetta, kuten Good Day Formulan A – Z Multivitamiini ja Mineraalit -monivitamiinia, joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista asiantuntemuksella. Parhaaseen tulokseen pääset, kun yhdistät Good Day Formulan tuotteet monipuoliseen, laadukkaaseen ravintoon ja liikut ja lepäät riittävästi.

Monipuolinen terveellinen ruokavalio sisältää tyypillisesti viisi tai kuusi ateriaa päivässä. Kun syöt riittävän usein, kehosi saa tarvitsemiaan ravintoaineita ja energiaa tasaisesti ja aineenvaihduntasi pysyy käynnissä. Syö paljon vihanneksia, kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Vältä pitkälle prosessoituja ruokia ja suosi kuitupitoisia, laadukkaita hiilihydraatteja. Valitse käyttämäsi rasvat hyvin. Rajoita alkoholin käyttöä ja vältä juomia, joissa on lisättyä sokeria. Muista juoda riittävästi vettä.

Elämässä tulee eteen tilanteita, joissa monipuolisen ruokavalion, liikuntarutiinien ja riittävän unimäärän saavuttaminen ei ole mahdollista. Stressaavat ajat, ruuhkavuodet, raskaus, sairastelut ja muut poikkeukselliset ajanjaksot saattavat johtaa siihen, että ruokavalio yksipuolistuu ja elimistön vitamiinivarastot jäävät vajaiksi. Muistathan, että vesiliukoisia vitamiineja täytyy saada riittävä määrä säännöllisesti, sillä ne poistuvat elimistöstä virtsan mukana.

Milloin puutos uhkaa?

Omaa elimistöään kannattaa kuunnella herkällä korvalla. Joidenkin vitamiinien puutoksesta kertovat oireet nimittäin ilmestyvät toisinaan salakavalasti. Puutostilat altistavat sairauksille ja vammoille sekä tietysti laskevat yleistä elämänlaatua. Seuraavassa kerromme yleisimmissä oireista, joiden syy saattaa olla vitamiinien tai kivennäisaineiden puutoksessa.

 • Väsymys. Jokaista väsyttää joskus, ja rasituksen jälkeen väsymys onkin ihan normaalia. Jos väsymys on jatkunut pitkään ja vaikuttaa epäilyttävän voimakkaalta, voi kyse olla esimerkiksi kaliumin puutteesta. Kaliumilla on tärkeä rooli lihasten toiminnan kannalta, ja se osallistuu myös sydämen toiminnan ylläpitoon. Hyviä kaliumin lähteitä ovat esimerkiksi vihannekset, hedelmät ja banaanit. Muista, että väsymys voi kertoa myös anemiasta, joka puolestaan voi olla seurausta liian vähäisestä raudan saannista.
 • Painonnousu. Jos painosi nousee yllättävästi eikä elämäntavoissasi ole tapahtunut selkeitä muutoksia, syy voi olla raudan ja jodin saannissa. Jodilla on tärkeä rooli kilpirauhasen toiminnassa, ja painonnousu on eräs kilpirauhasen vajaatoiminnan merkeistä. Jodia saa esimerkiksi kananmunasta, turskasta sekä suolasta, johon on lisätty jodia.
 • Hauraat kynnet ja hiukset. Hiusten ja kynsien haurastuminen voi olla seurausta useiden vitamiinien puutteesta. Kyseessä voi olla esimerkiksi sinkin, B-vitamiinien tai kalsiumin puute. Jos hiuksesi ja kyntesi vaikuttavat tavallista hauraammilta, kannattaa kiinnittää huomiota näiden vitamiinien ja kivennäisaineiden saantiin. Myös oma kampaajasi osaa arvioida, onko hiuksissasi tapahtunut muutoksia aiempaan verrattuna.
 • Ongelmat näössä. Silmien hyvinvointiin ja näköaistin ylläpitoon osallistuvat monet vitamiinit ja kivennäisaineet. Jos huomaat muutoksia näössäsi, kannattaa muutosten syy ehdottomasti selvittää. Jos näköongelmat liittyvät erityisesti hämäränäköön ja sen heikentymiseen, voi olla kyse A-vitamiinin puutteesta.
 • Verta vuotavat ikenet. Jos ikenet vuotavat verta, on helppo syyttää liian kovaa hammasharjaa tai liian voimakasta harjausta. Kyse voi kuitenkin olla myös C-vitamiinin puutteesta, jonka oire ienten vuotaminen voi olla. C-vitamiini osallistuu luuston kunnon ylläpitoon. Se myös toimii antioksidanttina ja suojaa soluja hapettumisreaktiolta. C-vitamiinin puutteesta kertoo myös infektioherkkyys.

Paras monivitamiini urheilijalle

Urheilijat harjoittelevat keskivertokuntoilijaa merkittävästi enemmän. Raskas harjoittelu vaatii myös elimistöltä paljon. Urheilijan hyvinvoinnin kannalta on erittäin tärkeää, että elimistössä on riittävä määrä tärkeitä vitamiineja, kuten C-, D- ja B-vitamiineja. Urheilijat noudattavat terveellistä ruokavaliota, mutta aina se ei riitä turvaamaan kaikkien vitamiinien riittävää saantia. Myös vitamiinien imeytymisessä voi olla henkilökohtaisia eroja.

Urheilijat tarvitsevat myös hivenaineita saattaakseen kehonsa huippu-urheilun edellyttämälle tasolle ja ylläpitääkseen kuntoaan. Good Day Formulan magnesium, foolihappo ja monet muut ainesosat auttavat urheilijan elimistöä pysymään kunnossa ympäri vuoden. Good Day Formula on valmistettu laadukkaista ainesosista GMP-standardin mukaisesti. Tämä monivitamiini on turvallinen ja sopii kaikenikäisille.

Ravintolisä sopii sekä kisa- että harjoittelukaudelle. Meneillään oleva koronaviruspandemia on osoittanut, että huippu-urheilijatkaan eivät ole turvassa viruksilta ja niiden aiheuttamilta sairauksilta. Jos sairastuminen osuu omalle kohdalle, kannattaa taudin paranemiselle antaa riittävästi aikaa. Harjoittelun aloittaminen liian pian sairastelun jälkeen saattaa hidastaa kehon toipumisprosessia ja takaisin huippukuntoon pääsyä. Monipuolisen ravinnon ohella tärkeiden vitamiinien ja hivenaineiden saannin auttaa turvaamaan laadukas monivitamiinivalmiste.

Paras monivitamiini miehelle

Myös miehen elimistö tarvitsee jatkuvasti riittävän määrän vitamiineja ja hivenaineita säilyttääkseen toimintavalmiutensa ja puolustuskykynsä. Stressi ja elämäntavoissa tapahtuvat muutokset saattavat johtaa siihen, että puolustuskyky heikkenee hetkellisesti tai pitkäaikaisesti. Pimeänä vuodenaikana ja stressaavissa elämäntilanteissa on erityisen tärkeää pitää huolta siitä, että keho saa riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka auttavat pitämään elimistön immuunijärjestelmän valppaana ja tehokkaana.

Jos harrastat raskasta liikuntaa, on vitamiineilla ja kivennäisaineilla tärkeä rooli myös palautumisen kannalta. Monipuolinen ruokavalio ja riittävä lepo mahdollistavat tehokkaan palautumisen raskaan fyysisen ponnistelun jälkeen, mutta toisinaan voi olla hyödyllistä varmistaa riittävä ravintoaineiden saanti laadukkaan monivitamiinivalmisteen avulla. Good Day Formulan tuotteet auttavat täyttämään vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäiset saantisuositukset ja siten tukevat kehosi luontaista vastustuskykyä kaikissa elämäntilanteissa.

Paras monivitamiini naiselle

Naisen elämään mahtuu monenlaisia vaiheita. Erityisesti hormonaaliset muutokset muuttavat naisen kehon toimintaa sen elinkaaren eri vaiheissa. Raskaus ja synnytys ovat erityisen suuria ponnistuksia, jotka verottavat myös elimistöstä tärkeitä ravinnevarastoja. Näissä elämäntilanteissa on erityisen tärkeää nauttia riittävästi monipuolista ravintoa ja liikkua riittävästi. Raskauden aikana kehittyvä sikiö tarvitsee esimerkiksi foolihappoa, jota Good Day Formula -monivitamiinivalmiste sisältää. Valmiste sisältää myös rautaa, jonka puutteesta monet odottavat äidit kärsivät.

Raskauden ja synnytyksen jälkeen palautuva elimistö kaipaa täydennystä vitamiinivarastoihinsa. Vatsassa kasvava sikiö ottaa kyllä tarvitsemansa ravintoaineet äidin kehosta, mutta äidin omat ravintoainevarastot saattavat toisinaan käydä vähiin esimerkiksi raudan osalta. Laadukas monivitamiini auttaa vahvistamaan elimistöä ja palauttamaan vastuskyvyn entiselle tasolle. Naisten elämässä yllättävä vaihe saattaa olla myös vaihdevuodet, jolloin hormonitoiminnassa tapahtuvat muutokset vaikuttavat kehon toimintaan ja puolustuskykyyn.

Paras monivitamiini lapselle

Kasvavat lapset tarvitsevat monipuolista ravintoa sekä riittävästi unta. Varsinkin pienillä lapsilla on toisinaan aikoja, jolloin kaikki ruoat eivät maistu yhtä hyvin. Sairastelut ja muut poikkeusajat saattavat aiheuttaa sen, ettei lapsi saa ravinnosta riittävästi vitamiineja ja hivenaineita. Tällaisessa tilanteessa on tärkeää huolehtia riittävästä ravinteiden saannista esimerkiksi monivitamiinivalmisteen avulla. Suositeltu vuorokausiannos on vain yksi tabletti, joten annoksen ottaminen onnistuu myös lapsilta hyvin.

Vanhemmat ovat usein huolissaan siitä, kasvaako heidän lapsensa riittävästi. Kun lapsi saa riittävästi vitamiineja ja hivenaineita, nukkuu ja liikkuu tarpeeksi, hän kasvaa yleensä omalla käyrällään tasaisesti. Jos lapsen kasvu huolettaa, kannattaa olla yhteydessä neuvolaan. Monipuolisen ravinnon lisäksi hyvinvointia auttaa turvaamaan laadukas monivitamiinivalmiste, kuten Good Day Formulan A – Z Multivitamiini ja Mineraalit, jonka laadukkaat ainesosat sopivat hyvin myös perheen pienimmille. Kun tiedät, että lapsesi saa päivittäin riittävän määrän vitamiineja ja kivennäisaineita, voit olla rauhallisin mielin.

Monet lapset ja nuoret myös harrastavat paljon liikuntaa ja urheilua. Paljon urheilevien lasten ja nuorten kohdalla on erityisen tärkeää pitää hyvää huolta siitä, että he saavat elimistöönsä riittävästi tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Erityisesti syksyisin ja kevättalvella kiertävät flunssaepidemiat eivät jää vaivaamaan liian pitkäksi aikaa, kun elimistön vastustuskyky on kunnossa kaikissa kasvun vaiheissa. Myös nopeamman kasvun vaiheet kuluttavat elimistön vitamiinivarastoja ja ravinnelisän käyttö saattaa edesauttaa vastustuskyvyn säilymistä nopeamman kasvun aikoina. Tehokkaan monivitamiinin avulla tuet lapsen elimistön omaa immuniteettia kaikkina aikoina.

Voiko vitamiineja ja kivennäisaineita saada liikaa?

On hyvin epätodennäköistä, että ihminen saisi ravinnosta haitallisen määrän jotakin yksittäistä vitamiinia tai kivennäisainetta. Vesiliukoisten vitamiinien ylimäärä poistuu elimistöstä virtsan mukana, ja rasvaliukoisten vitamiinien kohdalla turvallisen saannin ylärajat ovat korkeat. A- ja D-vitamiinien kohdalla yliannostus on mahdollinen tilanteissa, joissa vitamiineja nautitaan säännöllisesti huomattavia, moninkertaisesti suositukset ylittäviä määriä.

Omaa vitamiinien saantia arvioitaessa on myös tärkeää huomioida, että mikään ravintoaine ei imeydy elimistöön 100-prosenttisesti. Tavoitteena tulisi pitää sitä, että saa päivittäin ruoasta ja vitamiinivalmisteen avulla 100 % päivittäisistä saantisuosituksista. Good Day Formulan laadukkaassa monivitamiinivalmisteessa on selkeästi ilmoitettu, kuinka suuren osuuden päivittäisestä tarpeesta valmiste sisältää kutakin vitamiinia ja kivennäisainetta. Käyttämällä monivitamiinivalmistetta annostusohjeen mukaisesti yliannostuksen vaaraa ei ole ja tuotteen käyttö on turvallista.

Löydä paras monivitamiini helposti

Lisäravinteita myydään ruokakaupoissa, apteekeissa, luontaistuotekaupoissa ja verkkokaupoissa. Erilaisten vitamiinivalmisteiden määrä on nykyään valtavan suuri, ja sopivaa tuotetta etsivän asiakkaan kannalta tilanne voi olla erittäin haastava. Moni miettii, kannattaisiko ostaa vitamiinit erikseen vai kannattaisiko sen sijaan hankkia monivitamiinivalmiste, joka sisältää kaikki tärkeimmät vitamiinit ja kivennäisaineet samassa tabletissa.

Good Day Formulan A – Z Multivitamiini ja Mineraalit sisältää yli 20 tärkeää vitamiinia ja kivennäisainetta kätevästi samassa tabletissa. Yksi tabletti sisältää näitä ainesosia 100 % suositellusta päiväannoksesta, joten et tarvitse tämän lisäksi muita ravintolisiä. Saat yhdellä toimituksella kolmen kuukauden annoksen, ja toimitamme sinulle seuraavan lähetyksen hyvissä ajoin ennen edellisen päättymistä. Tämän helpommaksi ja kätevämmäksi vitamiinien hankkiminen ei taida enää voida muuttua.

Globaaleilla markkinoilla keskustelua on herättänyt paljon myös verkkokaupoista tilattavien lisäravinnevalmisteiden ja muiden tuotteiden turvallisuus. Yritykseen ja valmisteen turvallisuuteen perehtymiseen kannattaakin siksi käyttää hieman aikaa ja vaivaa. Good Day Formulan A – Z Multivitamiini ja Mineraalit on valmistettu GMP-laatustandardin mukaisesti laadukkaista raaka-aineista, joten voit luottaa sen turvallisuuteen. Olemme varmoja tuotteidemme laadusta ja tehokkuudesta, joten uskallamme tarjota niille täyden tyytyväisyystakuun. Voit perua tilauksesi milloin tahansa, ja palautamme rahasi, jos et ole tyytyväinen saamiisi tuotteisiin.

Panosta hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti

Ravintolisän käyttö ei korvaa terveellistä ruokavaliota tai muita hyvinvoinnin kannalta tärkeitä elämäntapoja, kuten riittävää unta. Parhaimmillaan ravintolisä auttaa ja tukee sinua kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissasi ja auttaa vahvistamaan elimistön omaa immuniteettia, jotta pysyt terveenä ja vahvana elämän erilaisissa tilanteissa. Helpoimmalla pääset, kun nautit kaikki tarvitsemasi vitamiinit ja kivennäisaineet kätevässä monivitamiinivalmisteessa. Yhden tabletin päiväannos riittää, ja voit nauttia tabletin mihin aikaan päivästä tahansa.

Liikunnalla on tärkeä rooli elimistön kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Säännöllinen liikunta ehkäisee monia sairauksia ja ylläpitää kehon toimintakykyä, parantaa unenlaatua ja vähentää stressin oireita. Yleisesti suositellaan, että liikuntaa harrastettaisiin päivittäin, mutta jo 3–4 kerran viikoittaisella liikuntakerralla on positiivisia vaikutuksia terveyteen. Liikuntamuoto kannattaa valita oman elämäntilanteen ja omien mieltymysten mukaisesti. Ihanteellisessa tilanteessa viikoittainen liikunta sisältää sekä aerobista liikuntaa että lihaskuntoa ja liikkuvuutta kehittävää harjoittelua. Kuntosalijäsenyyden hankkiminen ei ole välttämätöntä, sillä kuntoa voi kehittää ja ylläpitää arkiliikunnalla, kuten työ- ja kauppamatkojen kävelyllä, haravoinnilla ja siivouksella. Myös uinti, tanssi ja jumppa ovat tehokkaita liikuntamuotoja.

Riittävä unen määrä on hyvinvoinnin kannalta tärkeä asia. Unen tarpeessa on jonkin verran yksilöllistä vaihtelua, mutta yleisesti voidaan sanoa, että aikuinen ihminen tarvitsee unta keskimäärin 7–9 tuntia vuorokaudessa. Myös unen laadulla on merkitystä. Jos tunnet olosi väsyneeksi 9 tunnin yöunien jälkeen, ei unesi välttämättä ole riittävän laadukasta. Unen laatua voi parantaa monin keinoin, esimerkiksi tarkastamalla tyynyn ja patjan kunnon ja soveltuvuuden, välttämällä ruutujen katsomista kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa ja välttämällä kofeiinia sisältävien tuotteiden nauttimista illalla. Myös alkoholi häiritsee unta, joten myös sitä kannattaa välttää varsinkin ennen nukkumaanmenoa. Muista, että voimakas väsymys voi olla myös oire vitamiinien ja kivennäisaineiden puutostilasta. Tehokas lisäravinnevalmiste auttaa elimistön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja säilyttämisessä myös stressaavina ajanjaksoina.

Monipuolinen ruokavalio on hyvinvoinnin lähtökohta. Kesäaikana Suomessa on tarjolla laadukasta lähiruokaa. Kotimaiset marjat, kuten mustikat, mansikat ja lakat, ovat erittäin vitamiinipitoisia ja auttavat sinua voimaan hyvin. Kauden marjat, hedelmät ja kasvikset kannattaakin hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti, jotta elimistösi pysyy vastustuskykyisenä myös talvikaudella, jolloin tuoreiden kasvisten, hedelmien ja marjojen saatavuus on kesäkautta vähäisempää. Hedelmät ja marjat sisältävät paljon esimerkiksi C-vitamiinia, jolla on tärkeä rooli elimistön puolustuskyvyn ylläpitämisessä.

Tehokas ja turvallinen Good Day Formulan A – Z Multivitamiini ja Mineraalit -monivitamiini auttaa sinua ylläpitämään terveyttäsi ja hyvinvointiasi erilaisissa elämäntilanteissa. Saat yli 20 tärkeää vitamiinia ja kivennäisainetta samassa tabletissa, eikä sinun tarvitse ottaa vitamiineja eri tableteissa. Kun panostat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, pysyt virkeänä ja energisenä aamusta iltaan. Toimitamme laadukkaat vitamiinit suoraan kotiovellesi, ja kätevän tilausmuodon ansiosta sinun ei tarvitse uusia tilausta erikseen.

Ota Good Day Formulan monivitamiini osaksi jokapäiväisiä rutiinejasi liikunnan ja monipuolisen ruokavalion lisäksi. Tutustu myös muihin laadukkaisiin ja tehokkaisiin tuotteisiimme, jotka auttavat sinua ylläpitämään terveyttäsi ja säilyttämään vastustuskyvyn huipussaan kaikissa tilanteissa. Tilauksen tekeminen on helppoa, ja toimitamme tuotteet suoraan kotiisi 2–5 arkipäivässä. Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi mahdollisimman pian.

Markkinoiden paras monivitamiini edullisesti ja nopeasti

Good Day Formula –monivitamiinin avulla turvaat jokapäiväisen vitamiinien ja hivenaineiden riittävän saannin. Kun elimistösi voi hyvin, pysyt terveenä!

Close Menu
×